Cabrales

God Ost


Cabrales DO


Spaniens helt unikke blåskimmelost


Cabrales Do fremstilles i det nordøstlige hjørne af Pico de Europa.

De bedste oste fremstilles om foråret og sommeren

hvor hyrderne benytter de højtliggende græsgange.


På denne tid af året fremstilles den bedste ost, hvor man blander komælken med får og gedemælk, hvilket giver osten en stærkere og mere krydret smag.


Cabrales DO blev oprindeligt pakket ind i ahornblade, i dag bruger man folie, da det holder bedre sammen på osten.


Al den mælk, der anvendes i produktionen af Cabrales skal udelukkende komme fra besætninger, der lever i et lille område af Asturien, i bjergene i Picos de Europa.


Oste massen kan variere fra off-white til næsten sort, konsistensen er blød og cremet for de unge oste og tørre og smuldrende for lagret oste.


Cabrales lagres i naturlige kalkstenshuler i 2- 3 måneder.


Under lagringen stikker man stænger i skorpen for at få den naturlige skimmel som er tilstede  i hulerne til at trænge ind i osten


Cabrales DO er en meget stærk blåskimmelost