oste typer

God Ost

Ostetyper

 

I dagligdagen inddeles ostene ofte i kategorier alt efter

mælketype eller farve.

 

Typisk efterspørges f.eks. gedeost eller blåost, gerne Roquefort,

som desværre er blevet en fælles betegnelse for blåoste.

 

De fleste er dog ikke klar over, at Roquefort rent faktisk er lavet på fåremælk. Det er som ofte ikke det, man var interesseret i.

 

Selv indenfor samme ostetype og oste af samme navn, kan der være kæmpe store forskelle, alt efter hvilket mejeri osten kommer fra.

 

Kigger man så på råmælksoste er der også stor forskel,

afhængig af hvilken årstid, osten er lavet.

 

Forskellige ostetyper

 

Hvide oste:

Camembert, Brie eller Chèvre d´Argental

 

 

Blå oste:

Gorgonzola, Roquefort, Saint agur eller Danablue

 

 

Rødkit oste (vasket skorpe):

Epoisses, Munster eller Tallegio

 

 

Oste med naturlig skorpe:

Selles-sur-Cher eller Saint-Marcellin

 

 

Frisk oste:

Mozzarella, Ricotta eller Feta

 

Halvfaste oste:

Morbier, Raclette eller Danbo

 

 

Faste oste:

Manchego, Comte eller Vesterhavsost