Rødkit ost

God Ost

Rødkitost

f.eks. Taleggio, Munster eller Epoisses

 

 

Rødkitoste fås som både pasteuriseret oste og råmælksoste.

 

Mælken tilsættes osteløbe og skimmelkultur,

hvorefter den får lov at sætte sig.

Herefter har mælken konsistens nærmest som budding.


Ostemassen til rødkitoste bliver ikke nødvendigvis skåret i tern,

enkelte producenter nøjes med at øse ostemassen i formen, som den er. Hvilket giver en blødere ost.


I formene får vallen lov til at løbe fra, efter et par timer vendes ostene ud,

og sættes til modning.


Modningen foregår i lagerhaller, kældre eller i grotter,

hvor der er en høj luftfugtighed, dette

sammen med den høje fugtighed i ostene giver en bitter, rødlig,

lodden skimmel også kaldes ”kattepels”.


Den fremmes ved, at de friske oste gnides i eller med saltvand,

vin eller alkohol.

 

Dette giver en kraftig smag og en klistret - fedtet overflade,

hvilket er med til at nedbryde ostemassen og give ostene

deres karakteristiske smag.





   


   

Langres