Langres

God Ost


Langres AOC


Langres er en AOC-ost, og som navnet siger fremstilles den på Langres højsletterne Champagne i Frankrig. Osten er blevet produceret siden Middelalderen, og man mener, at munke har ført osten til Champagne.


Langres fremstilles af upasteuriseret komælk og er kendetegnet ved sin unikke facon, cylinderformet med et hul i midten. Hullet opstår, fordi osten kun vendes 2 gange under dræningen og dette får midten af ostemassen til at falde sammen.


Langres orange overflade, er klæbrig, våd og skinnende hvilket er resultatet af hyppige vaskninger under modningsprocessen.


Selve ostemassen er fast og kornet, når den er frisk, og med tiden bliver den mere flydende. Smagen er karakteristisk og bliver mere og mere markant i takt med modningen.


Modningen tager som regel 5-6 uge i de AOC- afstukne områder.

Den kortest tilladte modning er 15 dage.

   

Servér Langres, som den er, eller hæld snaps i fordybningen og lad osten trække før servering. Det giver den en helt unik smag.

 


AOC-regulativer: Langres

1.den skårne masse må hverken vaskes eller æltes.

(kondenseret mælk eller rekombineret mælk er ikke tilladt)

2.det er tilladt at komme annatto i saltlagen,

som man gnider osten med, for at give skorpen en rød farve.

AOC- REGULATIVET TILDELT I 1975